THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Saturday, 31 December 2011

ECOK PLKN!!!!!!huhu


Assalamualaikum w.b.t
hye sumer....ary ny jiwa aku ase xtnteram......huhuhu...eck dh kna p PLKN.....prasaan aku brcmpur baur...aku xtwu cm ne nk explain kt korang sumer...wlopun dh lwt mlam..aku ttp updte blog ny bb aku nk crahkn sume prsaan aku kt dlm blog ny..huhu....mulai eck,aku dh xley buka FB,dh xley tlis BLOG..huhuu...i will miss u alll....lpas ny CONFIRM,aku msti rndu kt FAMILY aku n KWAN2 aku...espcially GENG 5 ARIF...huhuhu...sdih nyer...owg 1 yg aku aku akn rndu msti la MAK aku...huhuhu..ase cm nk ngis plak..npe ar ari ny aku EMO trlbih xtau...waarrrrrggghhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!ase cm xmau p je......maaak,dik xmau p.....huhuhuu....cm ne la nnti aku kt sna....huhuhu...korang sumer tlong doakn aku erk??6pak nyer..lpas ny,brhabuk la BLOG ny....hehe...korang klo rndu kt aku,rjin2 la usha2 blog aku ny yer...hehehe (ayt xley blah tol)..pe lgi erk aku nk tlis....tdi idea mncurah2..la ny dh lupa plak...ermmmmm...ape erk???? ha!!!ingt dh...kpd kwn2 aku sume,jgn lupakn aku erk....insyaAllah,aku xkn lupakn korang sumer...cyang korang sumer...hehehe...kpd imah,jgn nkal2...hehehe...nnti aku kol ko...kpd wani,aku syg ang...kpd dbah,jgn lupakn aku...lme x dgr cter sal ang....kpd cty nabilah,yun n syahirah yusof...thanks bnyk2 bb,bgi bnyk nsihat kt aku..kpd bihah n teng,udah2 la dgn kpop 2...hehe,grau je...kpd rozaily a.k.a Ber,udh2 la 2 kcau nisa....hahaha...kpd lina a.k.a green girl,nnti aku bwak blik pkok BALAK kt ang..hahaha..kpd unie,ape erk,aku nk ckp kt ko...hehehe,aku pon xtau..jgn lpakn aku n cmat bkrja sbgai driver..haha..kpd saidatul a.k.a sai,fitrah,tatie,fatin,hsyam,nisa,caun,opie,haidar,ali,zafirah n sumer la....doakn aku yer...cowy klo aku xsbut nma kt cny,bb rmai ngat..pe2 pon,aku ttp cyg korang sumer...aku xkn lupakn korang sumer...k la,smpai cny je aku nk tlis...dh lwat mlam...eck kna bngun awl....k,daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....salam... =)

#lpas 3 bulan,kta jmpa lgi yer...hehehe =)

Thursday, 29 December 2011

HENSEM NYE DOKTOR 2....hehe


Assalamualaikum w.b.t..
tjuk entry aku kli ny agk plik...hahahaha..ary ny pgi2 g aku n mak aku g klinik wt MEDICAL CHECK UP untuk PLKN....(nma klinik drhsiakan) hahaha...smpai je klinik g wt pndftran..lpas 2 g blik pmriksaan..msa mula2 masuk,aku rsa getar gler...hahah..lpas aku tgok DOKTOR 2,hilang abis gtar...hahaha...hensem gler...hehehe...dh ar putih,hnsem,baek plak 2...suara pon lmbut je...bleh cair hati aku..hahaha..xsia2 aku g klinik awl2 pgi..hehe..lpas 2 kna check mta,gigi,tknan drah,brat,tggi,n mcam2 g la....wlopun pnat,ttp best bb dpt jmpa ngan doktor yg BAIK n HENSEM+++++....k law,kli ny aku nk tlis ckit je..k la,bye,assalamualaikum...


#klo skit,jgn lupa g klinik?hsptal yer...hehehehe =)

PEST@ PEN@NG BEST!!!


Assalamualaikum w.b.t
hye sume..korang dh g PESTA  ke blum???msti dh prgi kn??tggal lg 2 hri je sblum kta mngucapkn slmt tggal kpd thun 2011 n slmat dtg kpd thun 2012....kpd ssiapa yg blum g PESTA PENANG...prgi cpat yer...hahaha..hri ahd yg lalu,aku n fmily aku g PESTA....best sgt....wlopun blik lwat mlam..tp best...aku naik 3 prmainan je...first,aku,kak long aku n adk llaki aku nek XCOASTER (xtwu eja btol ke x)hehehe...best gler ar..hahahaha...bnda  2 blum brgrak g,aku dh mnjerit...yg pling lwak,aku n kak long aku xleh brhnti mnjrit msa nek XCOASTER...hahahaha...adik aku leh gelak g msa nek XCOASTER...hahahaha..mmg brani....aku ase cm nk trkluar jntung..hahahaha..bb 2 ar aku mnjrit...hahahahahaa..mmg best ar....lpas 2 aku nek ape bnde ntah..(tp adk aku pggil kreta laga)haha..aku nek ngan adk aku...dya pnya la excted...lpas 2 aku,along n adk aku nek SKY RIDER...mula2 aku xmau nek,bb bnda 2 sgt mnakutkan + mngerunkan + mnyeramkan...tp,dh kak long aku n adik aku nek,aku pon wat2 brani g nek SKY RIDER...haahhaha..msa nek SKY RIDER,aku mnjrit skuat2 hti,smpai skit tekak...SKY RIDER mmg mnakutkn....cnfirm "AKU XMAU NEK DH BNDA 2"...mnyesal aku nek...mmg mnkutkan giler ar...jntung aku ase cm nk trkluar...yg aku plik,adk aku n kak long aku xtakot..diorang kta best....plik tol....hahahaha...lpas 2,aku rsa PENING GLER ar...ase cm nk trmntah pon ada....sume ny sbab SKY RIDER....lpas 2,aku trus xmau nek prmainan len...pning pnya psal....hahahahah....tp,pe2 pon....mmg best....saat yg pling mnggmbrakn dlm hdup aku...hehehehe..nnti de msa,aku upload gmbr aku n fmly kt pesta....k law,smpai cny je....daaaaaaaaaaaaa... =)

#thanksmakbbtlongsponsor..hahaha

Tuesday, 27 December 2011

RiNDU TERUB@T... =D

Assalamualaikum w.b.t...
hye sumer....pe kabo??chat???alhmdulillah...kli ny aku nk cter psal family aku....pda ary selasa yg lalu,tok aku n saudra-mara aku (tok,paksu n fmily,cik ya n family & makngah n fmily) dri PAHANG dtg...aku n family aku ase happy sgt2....ase rndu sgt kt diorang sume...akhirnya,rndu aku kt diorag sume trubat jga....ha!!!cbb 2 la entry aku kli ny tjuk "RINDU TERUBAT"...ok2,smbung blik cter....tok aku smpai kt umh aku lbih kurang pkul 8 lbih...mse tok aku n diorang sume smpai,prsaan aku...YA ALLAH,hnya tuhan yg twu ape prasaan aku time 2...tok aku bwa bnyk ngat buah-buahan untuk kmi skeluarga....TERIMA KASIH TOK,PAKSU,MAKSU,CIKYA,TAIN &sume yg ingat kt kmi.....bnda yg aku xleh lupa bile aku tgok muka PAKSU aku...YA ALLAH,tba2 aku trngat kt arwah abah aku...bla la aku ley blik sna n ziarah kbur abah aku....muka paksu aku mmg mrip ngan muka arwah abah aku....muka,cara brckap sume cm arwah abah aku....ase mcm nk pluk2 je...ase rndu ngat kt arwah abah aku.....rndu nk pluk,cium abah aku...tp,abah dh xder..aku dh xleh wt sume 2...walopun dh dekat 9 thun,abah aku prgi mnggalkn kmi skluarga...muka paksu aku mmg mrip sgt2 ngan abah aku....mak aku pon ckp cm 2..aku suka tgok muka paksu aku...skurang2 nya,bila aku tgok muka paksu aku,trubat ckit la rndu aku...(ase cm nk pggil abah je)..dh lme aku xpggil "ABAH"..kan best klo abah aku msih hdup.....(ayt ny clalu brmain dlm fikiran aku)..tp nk wt cm ner..ALLAH lbih syg kn abah aku....aku trima dgan redha....mse tok aku nk blik,aku rsa sdih ngat....enth bila plak la,kmi akn jmpa...mse aku salam ngan tok aku,tok aku suh aku bljar elok2,nnti leh bela mak...mse 2 aku sdih ngat....msa aku salam ngan paksu aku,aku trngin nak pggil "abah"..tp,enth ar,lidah aku ny kelu ngat....aku jrang smbang ngan paksu aku...tp,aku dh anggp dya cm abah aku,bb muka dya mrip ngat ngan muka abah aku...wlopun aku xbrapa rpat ngat paksu aku,tp aku twu paksu aku ambil brat ngan kmi skluarga...YA ALLAH,RNDUNNYA KAT ABAH....kpd korang sume yg msih mmpnyai ABAH,AYAH,DADDY,or PAPA,hrgailah mreka slagi msih hdup...jgn sesekali skiti hati mreka n buat mereka mngis......ok..smpai cny je aku nk tlis untuk entry kli ny...daa...




#trima ksih tok,paksu,maksu,cikya,tain n sume bb dtg tgok kmi kt cny.... =)

Friday, 23 December 2011

PON..PON..PON...SUR@T PLKN DH S@MP@I...(hbisla aku..huhu)


Assalamualaikum w.b.t....
PLKN!!PLKN!!PLKN!!! srat PLKN dh smpai..huhuuh...aku ingtkn aku dh xdpt PLKN...huhuhu,abisla aku...ary ny,tpat jam 11.50 pgi,posmen lalu dpn umah aku..aku ingtkn xde srat untuk aku..so,aku wt bodo je la..hehehe...tiba2.adik aku mnjerit pggil aku,dya kta de srat untuk aku....hah??biar btol de srat untuk aku...tba2.hati aku brdbar2,jntung aku brdgup kncang,(ayat xleh blah tol)hahaha...dlam fkiran aku ny,mcm2 bnda aku pkir....entah2,srat PLKN....xkn kot....aku tgok kt smpul surat de lmbang PLKN..sah!!!mmg srat PLKN...ape lgi,aku trus mnjerit....aaarrrrrrgggghhhhhhhhhh!!!!!srat PLKN...abis la aku.......(lbih kurang cm 2 la..)hahaha,cm drama pon ada.....getaq abis ltut2...hahaha...aku pon xtwu pe prsaan aku...mcm2 prsaan de...rsa gmbira,excted,sdih,takot,nk ngis,gmntar n mcam2 lgi laa....xtau nk explain cm ner.....tggal lgi 1 mggu je lgi untuk aku wt prsiapan....adooiiiii,abis la aku.....dh ar aku xwat ape2 prsiapan g....dh ar kna wt mdcal check up,kna wt bku akaun BSN n mcam2 g la....huh,sabor je la......tp yg bestnyer,eck aku n my bloved sister nk g shopping...hahaha nk g bli brang PLKN......heheheh,i like!!!tggal lgi 1 mggu je,lpas 2 aku dh kna p PLKN...aku kna ucpkn "good bye" kpd my FAMILY,FACEBOOK,FRIENDS n MY BLOG....huhuhuhu....waarrgghhhhhh!!!!nnti msti rndu kt korang sume....owg prtma yg aku bgtwu msti la mak aku....ibu..ibu..engkaulah ratu hati ku...lalalalalalalal~hahaha..lpas 2 aku kol my BFF,imah n wani...ermmm,lpas ny xleh la nk on9 smpai lwt2 mlam n tlis blog..huhu..my BFF,imah suh aku prctse KAWAD awl2...hahahaha...imah2,sabor je la....xhbis2 wt lwak....lpas ny cnfirm aku xtido lena bb pkir sal PLKN ny...huhuhuu..tggal 1 mggu je lgi....aaarrrrrgggghhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!sabor2,sabr i2 spruh drpd iman...hehhehehehe...k law,smpai cny je aku nk tlis untuk entry aku kli ny...k la,daaaaaaa


# 1 HASRAT, 1 SEMANGAT, 1 TEKAD....

Friday, 16 December 2011

WO AI NI...I LOVE U.. =)





Assalamualaikum w.b.t
hye sume....aku de stu brita pnting nk gtau kt korang sume...nk twu x....sbnarnye........aku kn.....aku kan......aku..aku...dh jtuh cinta........aku dh jtuh cnta ngan lgu KITA SATU nyanyian spider...hehehe..jgn mrah..sje je..msti korang ingt aku jtuh cnta ngan someone kn...hehehe..bb 2 ar tjuk entry aku kli ny "WO AI NI..I LOVE U"...sje je nk bgi suspen ckit....aku mula suka lgu ny lpas aku ygok cter "CINTA ELYSA"...lpas 2,aku trus jtuh cinta@jtuh hati@jtuh tgga n jtuh mcm2 lgi la ngan lgu ny....ble dgar lgu ny,trngat kt sseorang...nk twu x spa???eh,mne leh gtau...SECRET....hehehe(gelak jhat)..dh dsbabkn 2 jgak la aku tkar lgu blog aku...sblum nya ku ltak lgu "TIGA KATA-KRU"..hehe,smpai sni je aku nk tlis untuk entry kli ny...
jom usha2 lrik lgu "KITA SATU" kt bwah ny....


L!R!K L@GU K!T@ S@TU-SP!DER


Seringku bertanyakan
Dimanakah hatimu sayang
Kian lama ku simpan
Bersarang cinta dalam diam


Sampai bila harusku pendam
Layan cinta dan perasaan
Dengan lafaz ku bisikkan


c/o
Kita telah ditakdir bersama
Teman hidup di dunia
Malam siang kita jadi satu
Kerana engkau adalah milikku


Pegang tanganku seeratnya
Dunia ini berputar ligat
Mengapa harus ada sesal
Andainya tersungkur tetap bersama


Sampai bila harus ku pendam
Layan cinta dan perasaan
Dengan lafaz ku bisikkan .. oh ..


Satu….. wooooo..
Kita telah ditakdir bersama
Kerana engkau adalah milikku
Kerana engkau adalah milikku..






Tuesday, 13 December 2011

POSMEN OH POSMEN!! DIM@N@K@H SUR@TKU..


Assalamualaikum w.b.t
hye sume....tjuk entry aku kli ny agak "pelik" hehehe...cter dya cm ny,ehem2 nk mula cter dh ny...hehehe..dh dkt 2 mggu aku tggu surat PLKN aku...tiap2 ary aku akn tggu "abg @ pak cik POSMEN" kt dpan umh aku...ble la srat aku nk smpai ny....dh xlrat eden nk tggu.....hehehe..npe la hti aku ny ase xsbor2 ngat tggu srat PLKN...hti aku ny ase brdbar2 ngat...aku dh jdi pnuggu POSMEN pling stia...hahaha..tiap kli "abg  @ pak cik POSMEN" lalu dpn umah aku,hti aku trus rsa brdbar..tp surat aku xsmpai2 g....aduh,smpai ble aku hrus mnuggu,(ayt xleh blah) hahahaha....menuggu ssua2 yg sgt mgebalkn bgiku..saatku trus brsbar dn trus brsbar, mnntikn khadiran drimu(ABG POSMEN),ohhh...enth smpai kapan ku hrus mnunggu,ssua2 yg sgt sulit tuk ku jalani..ooohhhhhhhh~lalallalalallalallalal~ hehehe,lgu ny laa yg slalu brmain dlm kpala otak aku ny mse tgah tggu ABG POSMEN...hehehe...AISHETERU (btol x aku eja ny,hntam saja la..hehe)...hahaha,de ssua2 yg mnarik psal "ABG POSMEN a.k.a PK CIK POSMEN" yg hri2 lalu kt dpn umah aku...korang nk twu x?hehehehe...korang twu x,enjin motor "ABG @PAK CIK POSMEN" 2 dri jauh leh dgar....dsyat x dsyat???mmg dsyat...hahahahahahaha....DSYAT GILER AR.......hahaha...pe2 pon,aku kna trus mnuggu,mnuggu n mnunggu srat aku....ape bleh buat,dh nsib bdan..haha..SURAT OH SURAT...ble ko nk smpai??ko mmg myiksa aku...hrap2 srat aku cpat smpai....korang tlong doakn untuk aku yer!(red girl a.k.a IMAH,rainbow girl a.k.a WANI,colourful girl a.k.a NABIHAH,pinky boy a.k.a ROZAILY/ROZEL n green girl a.k.a LINA)... mmuaaahhhhhhhh,SYG korang sume.....hehehe..k la,smpai cny je aku nk tlis..pnjg jgak ye entry aku kli ny...haha,mgarut pnya mngarut,inilah HASILNYA.....haha,k daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..........

(dimanakah surat ku..huhuhuh)
(tomey x "abg POSMEN @ pak cik POSMEN ny??"hehe)



P/S: SMOGA SURAT AKU CPT SMPAI..HEHEHE..SABAR I2 SPARUH DRPD IMAN..

P@H@NG...! M!SS U SO MUCH..


Assalamualaikum w.b.t
Ary ny aku tba2 je rndu kt kampung aku di PAHANG..aku rndu nk ziarah kubur arwah ayah aku kt sana..rndu nak jmpa ngan nenek aku kt sna..rndu nak jmpa ngan spupu2 aku kt sna...rndu nak jmpa saudara-mara aku n rndu ngan kwan2 aku kt sna...aku jles tgok owg len blik kmpung time cti kolah ny...ble la aku akn blik sna...(insyaALLAH,1 ari nnti aku akn blik jga)...


~Lencana kolah aku dlu,sekolah kbgsaan LKTP Lembah Klau,Raub Pahang..

p/s: rndu ngan kwan2 kt Pahang.. =)

LUPA KAWAN?????OH,TIDAKKKKKKK...


Assalamualaikum w.b.t
hye sume...pe kabo??chat??hehehe...tajuk entry aku kli ny ialah "LUPA KAWAN".....tjuk aku kli ny de kaitan ngan kwan2 aku,espclly GENG 5 ARIF (of course la,hehe)..bbrapa ary yg lalu,aku chatting ngan kwan2 aku kt FB...tba2 1 kwan aku ny,kta aku lpa kwan....aku n RED GIRL mlwak je...xsgka dya amek srious...mybe slah aku jgak bb xreti jga mlut...(ish,truk btol la aku ny)..sorry ye kwn...xmgkin la aku lpakn kwn2 aku...wlaupon kta dh abis kolah n dh xbljr sma2,tp aku ttp igt kt korang sume....aku xkn lpakn korang sume....shabat untuk slamanya..lalalalala~hehe..korang la kwn aku dnia n akhirat.....nnti kta wt reunion ye kwan2...aku rndu ngat kt korang sume(red girl a.k.a IMAH,rainbow girl a.k.a WANI,green girl a.k.a LINA n sume kwan2 aku yg len)....aku hrap korang pon xlpakn aku....syg sume <3...hehehe


#syg korang sume..............=)



Wednesday, 7 December 2011

arrrgghhhhhhhhhhhhhhh!!!!!PLKN....


PLKN~GUAR CHENDERAI,PADANG BESAR,PERLIS


                                            ~Khidmat Negara Tanggungjawab Bersama~




PROGRAM LATIHAN KHIDMAT NEGARA a.k.a PLKN a.k.a ape2 je la...smua ny mnyebbkn aku TENSION.....huhuhuhuh(warrghhhh,xmau p)..aku bru nk enjoy bb SPM dh abis..huhuhu...1 JANUARY 2012 aku dh kna p PLKN....dh ar dpt kt PERLIS....(huhuhuhuhu,mlang btol)..msa mula2 aku tau,prsaan aku brcmpur baur..SDIH,GMBIRA,EXCTED,GEMENTAR sume ada.....ase cm nk nangis pon ada...hahaha..org prtama yg aku gtau mstila MY MOM....hehe..mak aku la sgala2nya dlm hdup aku...mak aku org yg pling pnting dlm hdup aku...hehe..SYURGA TRLTAK D BWH TLPAK KAKI IBU!!!..(eh,ape yg aku mngarut ny,nk tlis psal PLKN,tp len plak yg aku tlis..hehehe,lri topic plak)..mse aku gtau kt mak aku,mak aku trus glak...sdih gler..huhuhu..org kdua yg aku gtau mstila MY BFF a.k.a (BEST FRIEND FOREVER)(hehehe,werkkk!nk trmntah), SITI RAHIMAH JAFFRI(RED GIRL) n AZWANI AZIZAN(PURPLE GIRL)...hehehehhe,jgn mrah ye kwn2.....tp,diorang pon GELAK kt aku...huhuhuhu,kjam tol....ase cm nk tampor2 je kwn2 aku..hehehe,slmat dok jauh,klo x,aku dh wt cucur pisang a.k.a ccur kdok...hahaha..tggal lgi 23 HARI je lgi...huhu,lpas 2 aku kna p PLKN..(ish,npe ngan aku ny,feeling trlbih plak)hehehe..nnti kt sna msti aku rndu kt FAMILY aku..(mestila kn),nnti dh xleh bka FB..HUHU,mrana hdup..n 3 blan aku xtlis BLOG...i will miss u all...huhuhu..BLOG ny la,tmpat aku mncrahkn sgala isi HATI,JNTUNG,PARU2 aku...hahahaha...nnti kt sna msti XBEST..dh ar xknal spa2....(de spa2 nk tman aku x?)hahaha,grau je...ok2,kta smbung blik cter...lpas 2 aku gtau kt ADIBAH..dya xglak kt aku,bb dya pon dpt..hehe..dya suh aku tlong check kt dya,BIHAH(kpop girl) n TENGKU(kpop girl)...tp diorang dpt kmplan 2 or 3.....warghhhhhh!!!npe aku dpt kmplan 1....(sdih2,sabor je la)..lps 2,aku gtau kt kak long aku...dya pon GELAK kt aku....ape yg lwak pon aku xtau....owg last yg aku gtau ialah tuttttttttttt...hehehe...dya pon sma,glak kt aku....mlang btol la nsib aku....sabor2....SABAR ITU SPARUH DRPDA IMAN...hehehe..ingt 2..ok la,smpai sni je aku nk tlis..bnyak plak yg aku mgarut mlam ny...hehehe

#PLKN oh PLKN...HUHUHUHU..='(

MERDEK@!!!!!MERDEK@!!!MERDEKA!!!

@ssalamualaikum w.b.t

dh lme aku xupdate blog ny..brsarang dh..hehehe..tjuk entry aku kli ny mmg lain dri yg lain..ye la,mrdeka kn 31 OGOS...HEHE..tp aku mrdeka 30 NOVEMBER...akhirnye hri yg dtnggu2 oleh BDAK2 KLAS 5 ARIF tba...hahaha...kitorang dh abis exam....yeay!!!!gd bye buku n skolah..hehehe..yg pling best,kmi klas pling awl yg abis exam...msti bdak2 klas lain JELEZ dkt kitorang...hahaha..tp yg XBESTNYE,kitorang akn brpsah...kitorang dh xbljar 1 klas...huhuhu..(sedih,sabor je la)..aku hrp kwn2 smua xlpakn aku...syg korang sume..MUAAAHHHHH.....hehe...


                                           (RINDU nk pkai bju kolah...hehehehe)

AKU TUJUKN LGU NY KHAS UNTUK GENG 5 ARIF

Bergetar jiwa dipersada bercahaya
Pertemuan harapan pertama kalinya
Bergetar jiwa menghadapi mimpi-mimpi
Sukar dipercaya pintunya terbuka
Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin disini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada kulupa
Mengalun suara sesuri bisikan hati
Seiringan mencari haluan berseni
Bergetar jiwa menghadapi mimpi-mimpi
Tiada pun terduga pintunya terbuka
Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin di sini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada ku lupa
Yang terpahit jua termanis
Semuanya bagiku terindah
Kuingati buat selama-lamanya
Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin di sini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada kulupa
Mungkin di sini kita kan terpisah
Kenangan bersama (3x)
Mungkin disini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada kulupa
<3<3<3